Voor 2 personen
400 gr zoete aardappel
1 tl gerookt paprikapoeder
300 gr spruiten
30 gr pinda’s
4 stuks bosui
1 blik kikkererwten
1 limoen
100 gr zure room
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de bataat grondig en in kwarten in de lengte.
Snijd de bosui in ringen. Bewaar het groene en witte gedeelte apart.
Verdeel de bataat over een vel bakpapier en meng met het witte gedeelte van de bosui en het (gerookte) paprikapoeder. Meng met 1/2 el olijfolie per persoon en breng op smaak met zout en peper. Vouw de pakketjes goed dicht en wikkel er aluminiumfolie omheen en bak in 35-40 min in de oven.
Giet ondertussen de kikkererwten af en dep ze droog met keukenpapier. Verdeel de kikkererwten over een kant van een bakplaat met bakpapier.
Halveer de spruitjes en verdeel ze over de andere helft van de bakplaat. Meng dit met olijfolie en peper en zout . 18-22 min in de oven tot ze krokant zijn en goudbruin kleuren.
Rasp ondertussen de schil van de limoen en pers de helft van de limoen uit. Snijd de rest in partjes. Hak de pinda’s grof.
Meng in de kom de zure room met de extra vierge olijfolie en 1 tl limoensrasp en 1/2 tl limoensap per persoon. Op smaak met zout en peper.
Maak de bataatpakketjes voorzichtig open. (Heet!) Verdeel alles over de borden en garneer met de pinda’s , het groene gedeelte van de bosui en wat zure room en partjes limoen.