Voor 4 personen
1 flespompoen
1/3 courgette
1 rode ui
2 tenen knoflook
250 gr spinazie
bladerdeeg voor hartige taarten
4 eieren
125 ml kookroom
blok fetakaas
Tijm, peper en zout
Flespompoenblokjes, rode ui en 1/3 courgette met wat olie, tijm, zout en peper husselen en leg er 2 gekneusde tenen nog in vel tussen en doe het in de oven op 200 graden zo’n 15 min.
(de pompoen heb ik van te voren met de dunschiller geschild)
Quichevorm bekleden met bladerdeeg voor hartige taarten. Wat gaatjes prikken met een vork.
4 eieren mixen met 125 ml kookroom en peper en zout.
250 gr spinazie wokken tot het slinkt.
De quichevorm vullen met de pompoenmix, de geslonken spinazie erover verdelen en het eimengsel erover heen. Daarna een blok feta erover verkruimelen.
Zo’n 50 min in een oven van 200 graden totdat de quiche mooi bruin verkleurd.