Paprikaspread
1 rode paprika (of 1 gegrilde paprika uit pot)
1/2 chilipeper
50 gr geitenkaas
25 gr walnoten
1 el honing
Zet grill op de hoogste stand of de oven boven de 220 graden. Leg de rode paprika door midden gesneden met het snijvlak naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Wacht tot de paprika enigszins zwart wordt in 15 – 20 min. Haal uit de oven en leg de paprika in een schaal en dek af met huishoudfolie. Laat 15 min afkoelen en daarna kun je het makkelijk ontvellen.
Rooster de walnoten in een droge koekenpan.
Voeg alle ingrediënten toe aan een hakmolen of keukenmachine. Maal het tot een egale massa.
Bewaar het in een schone pot en je kunt deze een week in de koelkast bewaren.
Groene pesto
20 gr basilicum
20 gr pijnboompitten
20 gr Parmezaanse kaas
1 teen knoflook
3 el olijfolie
Peper en zout naar smaak
Rasp de kaas.
Doe de basilicum, de pijnboompitten, kaas en knoflook in een hakmolen of keukenmachine. Mix tot een groene massa. Voeg 2 el olijfolie toe en mix.
Doe er 1-2 el olijfolie bij als je de pesto dunner wilt maken.